сряда, 23 юни 2010 г.

Задържане на течности

сряда, 23 юни 2010 г.
Познато е на повечето от нас - сутрин пръстите са подути, краката също, едва си обуваме джинсите. През втората половина от цикъла обмяната на веществата се забавя, така че задържаме повече течности. Не е болезнено, но е доста неприятно.
Движение
Трябва да поддържаме добра форма. Необходими са най-малко 30 минути на ден умерени тренировки за издръжли вост - бързо ходене, каране на колело. Това активира обмяната на веществата и подпомага отводняването.
Терапия свода:
Една вана с морска сол ще изтегли излишните течности от тъканите. Слагаме 500 г сол във ваната, напълваме я и лежим в нея 10 минути при около 37 градуса.
Лечебни растения:
Полезен е чай от коприва или зелен овес, по една чаша на ден помага за прочистване на организма.

0 коментара

вторник, 15 юни 2010 г.

Главоболие

вторник, 15 юни 2010 г.
Главоболието може да се дължи на редица фактори. Много често причината е съвсем очевидна: запушен нос, синузит, преумора на очите, обща умора или напрежение. В голяма част от случаите главата боли поради стрес или безпокойство, при които се получават мускулни спазми във врата и раменете. Именно тези спазми водят до болки в главата.
Болките могат да се засилят и от неправилна поза. Определени видове трудова дейност нерядко предизвикват подобни проблеми: например при хората, прекарващи много време пред компютъра, често се стига до преумора на очите, скованост и болки в мускулите на раменете и врата, в резултат на което се появява главоболие.

0 коментара

четвъртък, 3 юни 2010 г.

Лошо кръвообръщение

четвъртък, 3 юни 2010 г.
Кръвта разнася из целия организъм необходими те за клетките елементи: както кислород, така и хранителни вещества. В обратната посока кръвта отнася продуктите от дейността на клетките, а белите кръвни телца са съществена част от имунната систе ма. Ето защо за всеки човек е от първостепенна важност да поддържа кръвообращението си в добро състояние.
Колкото повече остаряваме, толкова повече се за бавя процесът на кръвообращението. Това е особено изразено при хората, чиято физическа активност е не достатъчна.

0 коментара