понеделник, 30 август 2010 г.

Лечебни растения при проблеми при менструацията

понеделник, 30 август 2010 г.
Билките, помагащи при ПМС, са приложими и при нарушения в цикъла. Най-подходящ е витексът. Растителните му хормони действат и при нередовна менструация, и при силно кръвотечение, и при болки. Преди това, разбира се, лекар трябва да е изключил по-тежко заболяване. Витексът трябва да се приема над 3 месеца. При болки помага също и чай от пача трева. Добре е да се пие по 1 чаша дневно още една седмица преди менструация. При силни спазми се взима отвара от лопуш, която облекчава матката. Ако проблемът е силно кръвотечение или много дълго продължаваща менструация, помага чай от шапиче (цариче).

0 коментара

петък, 27 август 2010 г.

Кокиче

петък, 27 август 2010 г.
В БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МЕДИЦИНА кокичето се използува при старческо треперене, нарушение на зрението и отпадналост.
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: 40 броя кокичета с листата се нарязват ситно и се киснат 20 дни в 300 ма. силна ракия. Прецежда се и се пие по 20 капки преди ядене 3 пъти дневно.
ВНИМАНИЕ: ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ, ТЪЙ КАТО В ГОЛЕМИ ДОЗИ БИЛКАТА Е ТОКСИЧНА.

0 коментара

сряда, 25 август 2010 г.

Лечение с Чесън за всички болести

сряда, 25 август 2010 г.
Причината за чудодейната целителна сила на чесъна се крие в аромата му! Ароматните фитовещества на скилидките са полезни преди всичко за кръвоносната система. Разреждайки кръвта и понижавайки холестерола в нея, те предотвратяват запушването на артериите и стимулират кръвообращението, което много помага на работата на сърцето. Вярно е, че резултатът ще бъде забележим само при редовна употреба на чесън. На всички са известни и антибактериалните и антигъбичните свойства на чесъна.

0 коментара

понеделник, 16 август 2010 г.

Стимулиране на растежа на косата

понеделник, 16 август 2010 г.
Рициново масло 40 г
Ром 60 мл
Жълтък (пресен) 1 бр.

Разбитият жълтък се смесва с рициновото масло и рома, като се разбърква до получаване на еднородна кашовидна маса.

След измиване и попиване с чиста кърпа косата се намазва със сместа, като се втрива в корените до кожата. Главата се обвива с найлон и кърпа. След 2 часа косата се измива с топла вода и сапун.

0 коментара